Ugrás a fő tartalomra

Ajánlat

19 megerősítés fogyni vágyóknak

A legtöbb esetben a fogyás vagy a súlykontroll életmódbeli váltást követel meg. A legtöbb diéta csak addig működik, amíg az ember tartja a diétát. Ha naponta rendszeresen ismétled az alábbi pozitív állításokat, amikor fogyókúrázni kezdesz, akkor ezek a megerősítések hatással lesznek a fogyókúrádra, és eléred a kívánt testsúlyt. Az alábbi megerősítések segítenek lassan, de biztosan megváltoztatni az életmódodat is.

7 gyakorlati tanács a pozitív gondolkodásmód kialakításához

Gyakorlati tanácsok a pozitív gondolkodásmódhoz

Hogyan helyezzük előtérbe a mentális jóllétet

A "pozitív gondolkodás hatalma" népszerű fogalom, mely néha már-már közhely számba megy. A pozitív gondolkodás fizikai és mentális előnyeit azonban több tudományos tanulmány is alátámasztja. A pozitív gondolkodás növelheti az önbizalmunkat, javíthatja a hangulatunkat, és akár annak valószínűségét is csökkentheti, hogy olyan állapotok alakuljanak ki, mint a magas vérnyomás, a depresszió és más stressz-okozta rendellenességek.

Mindez jól hangzik, de mit is jelent valójában a "pozitív gondolkodás hatalma"?

A pozitív gondolkodást pozitív képként, pozitív önbeszédként vagy általános optimizmusként definiálhatjuk, viszont ezek mind általános, kétértelmű fogalmak. Ha hatékonyan szeretnénk gondolkodni és pozitívabbá válni, akkor konkrét példákra lesz szükségünk, melyek segítenek a folyamatban.

Következzék itt most hét:
1. Kezdd pozitív megerősítésekkel a napot.
Ahogy kezded a reggelt, az meghatározza, hogy milyen lesz a hangulatod a nap hátralevő részében. Ébredtél föl valaha is későn, pánikba esve, s aztán úgy érezted, hogy később nem történt semmi jó? Ez valószínűleg azért van, mert negatív érzésekkel és pesszimista hangulatban kezdted a napot, ami minden más megtapasztalt eseményre rányomta a bélyegét. Ahelyett, hogy hagyod, hogy ez a pesszimizmus legyen úrrá, kezdd pozitív megerősítésekkel a napot. Beszélj magadhoz a tükörben, még akkor is, ha bután érzed magad. Mondj olyan kijelentéseket, mint például "Ma remek nap előtt állok" vagy "Ma fantasztikus hangulatban vagyok". Meg fogsz lepődni, mennyivel szebb lesz a napod.
2. Összpontosíts a jó dolgokra, bármilyen kicsik is.
A nap folyamán szinte állandóan akadályokba ütközöl – nincs olyan, hogy tökéletes nap. Amikor ilyen kihívás elé kerülsz, fókuszálj az előnyökre, nem számít, milyen jelentékteleneknek vagy lényegteleneknek is tűnnek. Ha például forgalmi dugóba kerülsz, akkor jusson eszedbe, hogy most van időd meghallgatni kedvenc podcastod többi részét. Ha elfogyott a boltban az elkészíteni kívánt étel, akkor gondolj arra, milyen izgi lehet valami újat kipróbálni.
3. Keresd a humort a rossz helyzetekben.
Engedd meg magadnak, hogy akár a legreménytelenebb vagy legemberpróbálóbb helyzetekben is keresd a humort. Emlékeztesd magad arra, hogy ez a helyzet később valószínűleg jó történetté fog kerekedni, és próbáld meg elsütni egy viccel. Mondjuk, elküldtek a munkahelyedről: képzeld el a legképtelenebb módon, hogyan töltenéd el az utolsó napot, vagy a következő legveszedelmesebb munkát, például kengurukezelő vagy rágógumiszobrász.
4. Tanulj a hibáidból.
Nem vagy tökéletes. Hibákat követsz el, és több tekintetben, több munkahelyen és több embernél kudarcot tapasztalsz. Ahelyett, hogy a sikertelenségre összpontosítasz, gondolj arra, hogy mit fogsz következő alkalommal tenni – okulj a hibádból. Fogalmazd ezt meg konkrét szabályokban. Ennek eredményeként például három új szabályt alkothatsz a projektek kezelésére.
5. Alakítsd át pozitívvá a negatív önbeszédet.
A negatív önbeszéd könnyen belopózhat, gyakran nehéz észrevenni. Talán úgy gondolod, Annyira rossz vagyok ebben, vagy meg sem kellett volna próbálnom. Ezek a gondolatok azonban átgondolt érzelmekké válnak, és megszilárdíthatják az önmagadról alkotott elképzeléseidet. Amikor ezen veszed észre magad, akkor hagyd abba, és cseréld le pozitívokra ezeket a negatív üzeneteket. Például az Annyira rossz vagyok ebben helyett mondd inkább: Amint több gyakorlatra teszek szert, sokkal jobb leszek ebben. A Nem kellett volna megpróbálnom helyett Ez nem úgy sikerült, ahogy elterveztem – talán legközelebb.
6. Összpontosíts a jelenre.
A jelenről beszélek – nem a máról, nem erről az óráról, csakis erről a pillanatról. Lehet, hogy a főnököd lerágja a fejed, de mi történik ebben az egyetlen pillanatban, ami annyira rossz? Felejtsd el az öt perccel ezelőtt tett megjegyzést. Felejtsd el, mit mondhatna öt perccel később. Fókuszálj erre az egyetlen pillanatra. A legtöbb esetben úgy találod, hogy nem is olyan rossz, ahogy elképzelted. A negativitás legtöbb forrása a legutóbbi esemény emlékéből vagy egy lehetséges jövőbeli esemény eltúlzott elképzeléséből ered. Maradj a jelen pillanatban.
7. Keress pozitív barátokat, mentorokat és munkatársakat.
Amikor pozitív emberekkel veszed körül magad, akkor pozitív szemléletmódokat, pozitív történeteket és pozitív megállapításokat fogsz hallani. Pozitív szavaik bevésődnek, és befolyásolják a saját gondolkodásmódodat, ami aztán befolyásolja a szavaidat, és hasonlóképpen hozzájárul a csoporthoz. Nehéz lehet megtalálni az életedet megtöltő pozitív embereket, de életedben el kell távolítani a negativitást, mielőtt elpusztít téged. Tedd meg, ami tőled telik, fejleszd mások pozitivitását, és hagyd, hogy az ő pozitivitásuk ugyanúgy hasson rád.

Szinte bárki, bármilyen helyzetben alkalmazhatja ezeket a tanulságokat a saját életére és növelheti a pozitív beállítottságot. Ha esetleg elképzeled, a pozitív gondolkodás tapasztalható viszonzásokat nyújt, vagyis minél többször gyakorlod, annál nagyobb hasznát fogod megtapasztalni.

Forrás: SUCCESS Magazine

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések