Ugrás a fő tartalomra

Ajánlat

19 megerősítés fogyni vágyóknak

A legtöbb esetben a fogyás vagy a súlykontroll életmódbeli váltást követel meg. A legtöbb diéta csak addig működik, amíg az ember tartja a diétát. Ha naponta rendszeresen ismétled az alábbi pozitív állításokat, amikor fogyókúrázni kezdesz, akkor ezek a megerősítések hatással lesznek a fogyókúrádra, és eléred a kívánt testsúlyt. Az alábbi megerősítések segítenek lassan, de biztosan megváltoztatni az életmódodat is.

A megerősítések használatáról I.

A megerősítések használatáról I.

Kétrészes cikkem eme részében – remélem –, érthetően elmagyarázom a megerősítés szó jelentését, majd elárulom, hogy miért van rájuk szükség, végül néhány tanácsot adok a megfogalmazásukhoz.
A megerősítések, avagy affirmációk pont erről szólnak. A rossz, negatív gondolatainkat ha tudatosan jó, pozitív gondolatokká alakítjuk át, és legalább három hétig ismételjük őket, akkor komoly változásokat érhetünk el az életünk bármely területén, az egészségünktől a bőség bevonzásáig.

Az emberek szerte a nagyvilágban most kezdik megtanulni, hogy a gondolataik határozzák meg a tapasztalataikat. A szüleink minden bizonnyal nem ismerték ezt a módszert, ezért valószínűleg nem tudták megtanítani nekünk. Azt tanították meg, hogy úgy nézzük az életet, ahogy az ő szüleik tanították meg nekik. Így tehát senki sem hibázott. Eljött azonban az idő mindannyiunk számára, hogy felébredjünk, és tudatosan teremtsük meg az életünket, oly módon, ami kedvel és segít minket. Csak meg kell tanulnunk, hogy hogyan. Itt jönnek be a képbe a pozitív gondolatok avagy megerősítések (affirmációk).

Mik a megerősítések?

Minden gondolatunk és minden szavunk, amit kimondunk, megerősítés. A belső párbeszédünk megerősítések folyama. Minden pillanatban megerősítéseket használunk, akár tudunk róla, akár nem. Minden gondolattal és szóval élettapasztalatainkat erősítjük meg és teremtjük meg. A hiteink olyan szokásos gondolkodási minták, melyeket akkor tanultunk, mikor gyermekek voltunk. Közülük sok remekül működik a számunkra. Más meggyőződéseink korlátozhatják azt a képességünket, mellyel létrehozzuk azokat a dolgokat, melyeket akarunk. Amit akarunk, és amiről úgy hisszük, hogy megérdemeljük, nagyon különbözőek lehetnek. Ügyelnünk kell a gondolatainkra, hogy meg tudjuk szüntetni azokat, melyek olyan tapasztalatokat szülnek, amiket nem akarunk az életben.

Miért van szükség a megerősítésekre?

A pozitív állítások, megerősítések segítségével megváltoztathatjuk a hangulatunkat, a lelki állapotunkat, és megvalósíthatjuk a hőn áhított változást az életünkben. A megerősítések ismételgetése ezreknek segített már, jelentős változást hozott az életükbe. Kívánom, hogy Neked is sikerüljön változtatni.

A megerősítések megfogalmazása

A megerősítések jelen idő egyes szám első személyben megfogalmazott varázsmondatok avagy pozitív állítások. Miért kell őket jelen időben és egyes szám első személyben megfogalmazni? "Én vagyok..." – a lelki programozás leghatékonyabb szavai, mert ezt egyes egyedül csak én mondhatom magamról. A tudatalatti csak az így megfogalmazott megerősítéseket tudja befogadni, s így közvetlenül jutnak el hozzá. Ez segít elhinnünk, hogy az állítás a jelen pillanatban igaz.

Úgy fogalmazzuk meg őket, hogy ne tartalmazzák a nem tagadószót, mert azt az agyunk nem ismeri. A tudatalatti nem eszi figyelembe ezt a szót, és az adott pozitív állítással pont az ellenkezőjét fogjuk elérni. Hogy érthetőbb legyen: A "Nem vagyok beteg" állítás helytelen, az "Egészséges vagyok" mondat helyes.

A legjobb, ha szembenézünk önmagunkkal, és lejegyezzük a negatív gondolatainkat, melyeken szeretnénk változtatni. Aztán ezek alapján megfogalmazzuk a pozitív állításokat, és elkészítjük a saját listádat.

Az interneten – főleg külföldi webhelyeken – hozzá lehet jutni adott problémához, például depresszióhoz, fogyókúrához, szorongáshoz megerősítéseket tartalmazó listákhoz. Én ezeket a listákat jobban szeretem. Ezek jól összeszedett – általában szakemberek által megfogalmazott – pozitív állítások, legföljebb csak egy picit személyre szabom őket. Ennek a honlapnak épp az a célja, hogy ezeket ékes anyanyelvünkre lefordítva továbbadja, hogy azonnal el tudd velük kezdeni formálni a személyiségedet.

Dr. Domján László: Meghökkentő változások pozitív megerősítésekkel

A cikk 2. része »

Megjegyzések