Ugrás a fő tartalomra

Ajánlat

19 megerősítés fogyni vágyóknak

A legtöbb esetben a fogyás vagy a súlykontroll életmódbeli váltást követel meg. A legtöbb diéta csak addig működik, amíg az ember tartja a diétát. Ha naponta rendszeresen ismétled az alábbi pozitív állításokat, amikor fogyókúrázni kezdesz, akkor ezek a megerősítések hatással lesznek a fogyókúrádra, és eléred a kívánt testsúlyt. Az alábbi megerősítések segítenek lassan, de biztosan megváltoztatni az életmódodat is.

A megerősítések használatáról II.

A megerősítések használatáról II.

Hosszúra sikeredett, kettéosztott cikkem eme részében ismertetem, hogy is dolgozzunk a pozitív megerősítésekkel, megtudhatod továbbá, hogy mért fontos ismételni őket, végezetül tanácsot kaphatsz, ha esetleg nem járnál eredménnyel a pozitív megerősítések használatában.

A munka a megerősítésekkel

Kezdjünk jól minden napot, és már reggel, közvetlenül ébredés után ismételjük a megerősítéseinket. Ezt az órát hívják az erő órájának vagy hasznos órának. A legnagyobb pozitív hatást hozhatja az életünkbe. Ilyenkor ne a kedvenc közösségi hálózatunk legyen a legfontosabb, hanem saját magunk, az életünk. Az óra első harmadában relaxáljunk, amikor csakis befelé koncentráljunk. Az agyunk relaxált állapotban tudja a legjobban befogadni az affirmációkat, vagyis a pozitív állításokat.

Az ebéd utáni szieszta idejében is ajánlatos ismételni a megerősítéseinket, amikor lazítunk kicsit. Este, közvetlenül elalvás előtt ugyancsak érdemes elővenni és ismételgetni a megerősítéseinket, mert a tudatalattink egész éjjel ezek megvalósításán fog dolgozni. A rendszeres relaxációhoz ajánlanám hangfelvétel készítését. Tudom, nem mindegy, hogy ki és hogyan mondja, de Te is megpróbálkozhatsz vele.

A legjobb, ha a megerősítéseket kiírjuk kis jegyzetlapokra is, amiket kiteszünk bárhova a környezetünkben, lehetőleg jól látható helyre. A fürdőszobában vagy a kozmetikai asztalon a tükör sarkába is tehetünk cetlit, hogy ott is lássuk őket. Akár a mobiltelefonunk háttérképre vagy a laptopunk asztali tapétájára is kiírhatjuk. A lényeg az, hogy minél több helyre tegyük ki őket, hogy minél többször szembesüljünk velük.

Ha már a tükröt említettem, akkor hadd jegyezzem itt meg, hogy a tükör előtti munka a pozitív megerősítéseinkkel rendkívül hatásos tud lenni, ha hangosan kimondjuk őket. "Miért?" – kérdezheted. Mert a tükör visszatükrözi a magunkkal kapcsolatos érzéseinket. Azonnal tisztában lehetünk azzal, hogy hol vagyunk ellenállók, és hol vagyunk nyitottak. A tükör világosan megmutatja, milyen gondolatokra lesz szükségünk, ha örömteli, teljes életet akarunk élni. Ahogy megtanuljuk a tükör előtti munkát, sokkal jobban tudatosulnak bennünk a kimondott szavaink és a cselekedeteink. Megtanulunk a korábbinál mélyebb szinten törődni magunkkal. Tudom, nem mindenkinek könnyű szembenézni önmagával a tükörben, de egy fontos lépés a tudatossá válás útján.

A megerősítések ismétlése

Kezdetben tudatosan el kell döntenünk, hogy ismételjük a megerősítéseket. Ha minden alkalommal ismételjük őket, akkor elkezdik felváltani elménk negatív gondolatait. Amikor újra és újra megismételünk egy megerősítést, történik néhány dolog. Érezni fogjuk, hogy az agyunknak milyen nagy szüksége van ezekre a pozitív gondolat-vitaminokra.

"Mennyi ideig ismételjem a megerősítéseket?" Egyesek azt állítják, 21 napra van szükség ahhoz, hogy a tudatalattink befogadjon egy megerősítést. Miért épp 21 nap? Vegyük a tyúkot. A tyúknak akkora az agya, mint egy borsószem. Neki 21 nap szükséges ahhoz, hogy a tojásain üljön, és kikeljenek a kiscsibék. Ha egy egy tyúk 21 napig bizakodva, kitartóan tud ülni a tojásain, akkor egy felnőtt embertől, akinek másfél kilót nyom az agya, és agysejtjeinek száma 20 milliárd körülire tehető, memóriájában pedig a fejében tudja tartani az eddig ismert tudásmennyiséget, akkor a 21 nap talán érthető. A komolyan gondolt viccet félretéve, ha mindent jól csinálunk, akkor 30 nap múlva – de lehet, hogy kicsit hosszabb idő után – kikel az elvetett mag.

A megerősítések ismételgetése csak egy része a folyamatnak. Sokkal fontosabb, hogy mit teszünk a nap és az éj többi részében. A megerősítések gyors és következetes működésének titka, hogy olyan légkört teremtsünk a számukra, melyben növekedni tudnak. A megerősítések olyanok, mint a talajban elvetett magok. Silány talaj, silány termés. Gazdag talaj, bőséges termés.

Miért nem működnek a pozitív megerősítések?

Ahhoz, hogy az affirmációk avagy megerősítések beépüljenek a tudatalattiba, ne gépiesen ismételjük őket, hanem érzésekkel töltsük őket meg. Ha a hiteink nincsenek összhangban a kívánalmainkkal, akkor nem fogjuk megkapni, amit akarunk. Amint összehangolódik a rezgésük, egész spontán történhet a megnyilvánulásuk. Ahhoz, hogy bármilyen gondolat valóra váljon, égő vágy, hit és elvárás szükséges hozzá. Vizualizáljuk, képzeljük is őket el. Sokkal valószínűbb, hogy a kettő együtt – a megerősítések és a vizualizáció – nagyobb hatást gyakorol a tudatalattinkra, és a tudatalattink befogadja a megerősítéseket ... mert már MAGASABB lelkiállapotban vagyunk.

Ha egyáltalán nem működnek a megerősítések a számunkra, akkor ajánlatos pszichológushoz vagy terapeutához fordulni, tőle kérni segítséget.

Végezetül hadd idézzem Napoleon Hill és W. Clement Stone egy szép gondolatát 'A siker titka: pozitív lelki beállítottság" című könyvéből:
Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is.
Dr. Bagdy Emőke: Miért vésődnek be agyunkba a megerősítések?

« A cikk 1. része

Megjegyzések