Ugrás a fő tartalomra

Ajánlat

19 megerősítés fogyni vágyóknak

A legtöbb esetben a fogyás vagy a súlykontroll életmódbeli váltást követel meg. A legtöbb diéta csak addig működik, amíg az ember tartja a diétát. Ha naponta rendszeresen ismétled az alábbi pozitív állításokat, amikor fogyókúrázni kezdesz, akkor ezek a megerősítések hatással lesznek a fogyókúrádra, és eléred a kívánt testsúlyt. Az alábbi megerősítések segítenek lassan, de biztosan megváltoztatni az életmódodat is.

9 tipp hangfelvétel készítéséhez a megerősítéseidből

Tippek hangfelvétel készítéséhez a megerősítéseidből

A megerősítések használatával kapcsolatban említettem már, hogy ajánlatos hangfelvételt készíteni belőlük. Mindössze néhány lépés az egész, és adok hozzá 9 plusz 1 tippet.

1. tipp: Az első teendő, hogy megfogalmazod a saját megerősítéseidet. Ha nem igazán boldogulsz a feladattal, akkor választhatsz az itt találhatók közül egy sorozatot.

2. tipp: A következő teendő, hogy a saját hangoddal hangfelvételt készítesz a pozitív állításaidból. Készíthetsz magnófelvételt, de rögzítheted a hangodat diktafonnal vagy akár okostelefonnal is. Én a kor szelleméhez igazodóan a számítógépen szoktam hangfájlt készíteni. Ehhez szükségem van egy hangszerkesztő szoftverre, és van hozzá egy mikrofonos fejhallgatóm. Az Audacity nevű, többféle operációs rendszeren futtatható, ingyenes, magyar nyelvű alkalmazást használtam.
Audacity főablak képernyőkép
3. tipp: A megerősítések hallgatása remek módja az életünk jobbá tételének, viszont általános hanggal rögzített megerősítéseknek nem lesz olyan hatásuk, mint a saját hanggal rögzítetteknek. Sokáig azt gondoltam, nem mindegy, hogy ki mondja. (Számomra még ma is Domján László az etalon.) Aztán el kellett fogadnom azt a bizonyított tényt, hogy a tudatalatti sokkal befogadóbbá válik azok iránt a megerősítések iránt, melyeket a saját hangon ismételve hallunk.

4. tipp: A hangfelvétel készítése közben, az egyes megerősítések között tarts néhány másodperces szünetet. Ennek majd a visszahallgatáskor lesz jelentősége. A végén az igényedtől függően érdemes 20-30 másodperces szünettel zárni a felvételt. Magyarázat később.

Miután visszahallgattam az első felvételeimet, nem voltam megelégedve velük. Fásult, fáradt, unott, lélektelen hangot hallottam viszont. Ezért azt a trükköt találtam ki, hogy a szöveg felvétele közben a laptopomhoz csatlakoztatott fejhallgatón szólt egy kellemes meditációs zene a YouTube-ról (de természetesen lehet bárhol máshol).

A Windows többsávos hangkeverője
A lényeg az, hogy a mikrofon bemenetének és a fejhallgató kimenetének külön hangcsatornája van az operációs rendszerem hangkeverőjén (megnyitása jobb kattintással a Hangszórók ikonra jobbra lent a tálcán az óra környékén, a helyi menüben válaszd a Hangerőkeverő megnyitása parancsot). Így a zenét csak én hallom a fejhallgatóban, a megerősítések hangrögzítésébe nem zavar be. Tetszőleges hangerőt állíthattam be a zenehallgatáshoz, hogy hangosabban beszéljek a mikrofonba.

5. tipp: Ha több témához – például jólét, fogyás, depresszió, önszeretet, stb. – készítesz hangfelvételt, akkor ajánlom, hogy külön-külön rögzítsd őket.

6. tipp: Később ugyanis, a visszahallgatáskor, a médialejátszódban lejátszási listát állíthatsz össze, melyhez hozzáadhatod az összes apró hangelvételt. Ebben a listában tetszés szerinti sorrendet alakíthatsz ki. Mentés után ezt a listát betöltve lejátszatsz egyetlen hangfelvételt is, nem kell az összeset végighallgatnod. Tudom, ez megoldható a hangfelvételen belüli pozicionálással is, de talán a lejátszási lista praktikusabb.

A hangfelvétel végi szünet beiktatását azért javasoltam, hogy elméd tudjon felkészülni a következő témára.

7. tipp: Ha valóban azt akarod, hogy a megerősítéseket sikerüljön beprogramozni az agyadba, akkor az ismétlés a kulcs. Minél többször hallgatod őket meg, mondod ki őket vagy írod őket le, annál hatékonyabbak lesznek. Ennek a háromnak a kombinálásával nagyobb lesz a sikered.

A nyugalmi állapotban hallgatott megerősítéseket érdemes elismételni magadban, hogy hatékonyabb legyen a programozásuk. Ezért javasoltam, hogy tarts köztük néhány másodperces szünetet.

8. tipp: A megerősítések hatékonyságát fokozhatod azzal, hogy közben zenét hallgatsz. Erről nem igazán szól a fáma, de ha megfigyelsz más megerősítéses felvételeket, kellemes zene szól a háttérben. A finom lágy, nyugtató aláfestő zene hatására elmédet alfa vagy théta állapotba juttathatod. Ez abban fog segíteni, hogy felnyisd a tudatalattidat, és megengedi, hogy sokkal befogadóbbá válj a megerősítéseink valódi értelme iránt.

9. tipp: Az Audacity egy többsávos hangszerkesztő. Megteheted vele azt, hogy az egyik sávra betöltöd az egyik megerősítés-témát, a másikra a következőt, majd külön a zenét. A projekt összeállítása után szükség esetén a zenét kicsit halkabbra veheted, hogy ne zavarja a megerősítéseket. Aztán valamilyen hangformátumba (.mp3, ogg. .wma, stb.) exportálod. Az így elkészült hangfájlt átmásolhatod a hangeszközödre, vagy feltöltheted egy online tárhelyre (pl. Google Drive, OneDrive, Dropbox, stb.), hogy bármilyen eszközön bármikor meg tudd hallgatni. Ennek az a hátránya, hogy mindig ugyanaz a zene fog szólni a megerősítéseid alatt, előnye viszont a bárhol elérhetősége.

A Windows Media Playerben létrehozott lejátszási lista
Én mostanában a hangfelvétel készítéséhez hasonló módon hallgatom vissza a megerősítéseimet. Médialejátszómban betöltöm a listát a sok pici hangfájlból. Aztán a webböngészőmben megnyitom a YouTube webhelyét, és keresek egy szép meditációs zenét. Aztán megnyitom a hangkeverőt, beállítom megfelelőre a zene hangerejét, majd a médialejátszóban elindítom a megerősítéseket. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a lejátszási listában meghallgathatod külön-külön a több kisebb hangfájlt, vagy akár az összeset egyszerre, a másik pedig, hogy mindig más zenét választhatsz a megerősítéseid alá. Hátránya, hogy ebben a formában nem töltheted fel az online tárhelyekre, csak helyben használhatod.

+1. tipp: Lesznek olyan időszakok, mikor a megerősítések mondogatása unalmas lesz, vagy úgy gondolod, hogy nincs hatásuk. Van egy jó hírem: ennél a pontnál útkereszteződéshez érkeztél. Ugyanis ez annak a jele, hogy a megerősítések most kezdik áthatni a tudatalattidat. Ilyenkor folytasd csak tovább a megerősítések mondogatását, mert a tudatalattid készen áll arra, hogy dolgozzon velük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések